Faceți căutări pe acest blog

Lista mea de bloguri

Powered By Blogger

Anul trecut (in 2008),la mama in curte,un foisor a luat locul serei in care se "rumeneau"o data rosiile.La constructia lui au partipat cinci stelisti,din care faceau parte Vuluru (eu),Batman (Lucian Margarit),si ceilalti trei stelisti care nu au "nume" ca vulturu si batman.Foisorul nu terminat.Anu asta (2010),trebuie amenanjat cu decoratiuni florare,cuptor pentru mici si fripturi la gratar.

sâmbătă, 11 iunie 2011

“Copilul mort al lui Basescu”


Cu cat sunt mai urati de popor cu atat gaozarii de la guvernare vin cu propuneri marca “Cotroceni” socante si ilogice care ii fac sa fie si mai urati, si care deschid cutia Pandorei. Cert este ca, indiferent de reactia opozitiei si a populatiei, de ei tot nu am scapat.

Se vorbeste intens de reorganizarea administrativa a tarii, practic despre revenirea la voievodate (ca tot se crede Zeus urmasul lui Cuza). Motivul invocat de Basescu ar fi uriasele economii care ar fi aduse bugetului statului si eliminarea coruptiei care isi face de cap pe la prefecturi (pe la guvern si Cotroceni nu …). Se stie deja ca in mintea prezidentiala reforma insemana de fapt concediere si nu inbunatatirea unor aspecte. Economiile vor veni probabil din concedierea functionarilor publici ce deserveau prefecturile si institutiile adiacente. Basescu nu vine cu o cifra concreta in acest sens dar cu siguranta mai mult de jumatate dintre functionari vor fi concediati. Presul nu si-a manifestat in niciun fel durerea fata de cei ce vor ramane fara loc de munca si nu a propus nicio alternativa.

Aflam tot de prin presa si faptul ca pe Boc nu il intereseaza opinia prostimii, el urmand sa treaca legea, prin asumarea raspunderii guvernului in Parlament. Orice decizie de acest gen se ia prin consultatea tarii, nu prin asumarea raspunderii in parlament de catre guvern – ar fi a 14-a asumare. Nu este corect ca un singur om, fara niciun fel de autoritate si sustinere publica, sa decida un fapt de o asemenea importanta.

Basescu nu a oferit explicatii nici asupra modului in care a decis cifra magica de 8 judete mamut. De ce nu ar fi mai bine 13 judete, sau poate 20? Cu ce este mai prejos numarul 15 sau numarul 66 fata de numarul 8?

Planurile lui Basescu ascund o reaintentie criminala, o pasare spre cetatean a unor costuri exorbitante.

Cine va suporta cheltuielile pe care romanul va trebui sa le faca pentru a-si modifica actele (buletin , pasaport, actele firmelor).

Cine va suporta timpul pierdut de cetatean, obligat sa parcurga sute de km poate, pentru a ajunge dintr-un colt al mega judetelor la prefectura? Daca va uitati pe harta cu capitalele de judet propuse o sa abservati ca aceastea sunt spre marginea regiunilor pe care ar trebui sa le guverneze. Macar daca aveam o retea de drumuri pusa la punct…

Cine va plati cheltuielile de transpor, eventual de cazare ale respectivului cetatean? Cheltuielile sunt plasate, in cel mai jegos stil basist, tot cetateanului, in numele reformei.

Cine va plati schimbarea tuturor panourilor, indicatoarelor, placilor si placutelor (bilingve sau nu) care te anuntau ca intri sau iesi intr-o sau dintr-o anumita zona?

Ce va face statul cu banii pe care ii va economisi?

In fapt unde este economia?

Care este rolul statului? Nu trebuie statul sa faciliteze accesul cetatenilor sai la institutii? Cum va facilita accesul unui om care, pentru a fi in legalitate, trebuie sa parcurga din Bacau pana la Iasi un drum de (numai) 5 ore.

Sa fie aceasta dorinta tulburataore a lui Basescu doar o perdea de fum care sa mascheze vreo alta decizie bomba pe care gasca de mafioti de la guvernare o pregatesc? Sa se incerce distragerea atentiei opiniei publice de la concedierea a zece mii de politisti, sau de la inchiderea scolilor si spitalelor etc.?

Ce mai conteaza ca bolnavii mor cu zile in spitale sau ambulante, ca disperatii tarii se sinucid, si saracii isi dau foc tocmai la geamul presului, ca scolile se inchid si ca elevii sunt obligati sa faca o naveta istovitoare, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu